Hotel Butrinti

Rreth Nesh

Rreth Nesh

Filozofia

Our mission

What is the mission, vision and the values of the hotel? In the most attractive Albanian coast, in a Mediterranean part which has miraculously remained pure, in Saranda, there lays Butrinti Hotel, located only a few meters away from an extraordinary blue and showy Ionian sea. The 5 star Butrinti Hotel, with a capacity of 78 rooms and suites, is a new building structure adapted with rich tradition elements and a magnificent Ionian sea view.

The hotel offers the finest quality and comfort with elegantly furnished rooms, all equipped with AC, Tv-sat, telephone, wireless internet access, security case, fridge bar and hair dryer. The hotel suites also offer the relaxation of a Jacuzzi bath for their guests. Other facilities offered to the guests are:

  • A conference room with a capacity of 150 seats (the one and only in the city)
  • Lobby Bar
  • Lobby Terrace Bar
  • A la carte Restaurant
  • Pizzeria
  • Pool Bar
  • Fitness center, sauna, sportive curt, swimming pool (both for children and adults)
  • Supervised parking place

Hotel’s history

Ish Hotel Butrinti I pare ka qene ndertuar ne fillim te viteve ’70. Ai ishte nje nga hotelet me prestigjioze te Shqiperise menjehere pas Hotel Tiranes ne ato vite. Butrinti ose I quajturi ndryshe Turizmi ishte I nje standarti te larte dhe priste e percillte ne dyert e tij qe nga Delegacionet Qeveritare e deri tek grupet e turisteve te thuaj qe vizitonin vendin tone komunist.

Hotel Butrinti eshte privatizuar e rinovuar dhe ka hapr dyert per klientet e tij ne Korrik 2002. Ai eshte e para structure hoteliere me kete kapacitet dhe standart ne Sarande dhe ne jugun e vendit.Qyteti yne deri ne ato momente nuk kishte patur ne perberje te tij asnje investim te ketij standarti dhe luksi. Hapja e Hotel Butrintit sherbeu si motiv dhe frymezim per gjithe banoret e rajonit qe ti jepnin prioritet ndertimeve dhe bizneseve turistike.

Hoteli ka qene bashkepunetor I shkelqyer me te gjithe organizmat shteterore per zhvillimin dhe mbeshtetjen e aktiviteteteve te ndryshme te karakterit kombetar dhe nderkometar.

Ne prill 2006 hoteli kalon ne pronesi te Kompanise Mak – Albania Al Kharafi & Sons, nje kompani Kuwaitiane e cila investon ne fusha te ndryshme te ekonomise ne gjithe boten.

Hotel Butrinti ka shume vite qe operon ne fushen e turizmit, megjithate ai eshte nje hotel me vlera historike dhe kulturore qe ia vlen per kedo qe e viziton ate.